A jáde kőzetásvány, amelynek hagyományosan jótékony hatásokat tulajdonítanak. Az alábbiakban néhány ezek közül:

Nyugtató hatás: A jáde kiegyensúlyozó hatással van az érzelmi állapotra és segíthet csökkenteni a stresszt, a szorongást és az idegességet.

Tisztító hatás: A jáde ásvány hatása segít eltávolítani a negatív energiákat a testből és a környezetből.

Immunrendszer erősítése: A jáde használata segíthet az immunrendszer megerősítésében és a betegségekkel szembeni ellenálló képesség növelésében.

Fájdalomcsillapító hatás: A jáde használata csökkentheti a fejfájást, az izomfájdalmakat és az ízületi fájdalmakat is.

Szépítő hatás: A jáde ásvány használata segíthet az arc és a bőr tisztításában, hidratálásában és rugalmasságának növelésében.

Fontos megjegyezni, hogy a jáde hatásairól sok hiedelem és nézet van, de ezeket tudományosan nem mindig lehet megerősíteni. A jáde használata mindazonáltal kellemes lehet, és számos embert segít a testi és lelki egészség megőrzésében.

Hol található a jáde ásvány?

A jáde egy ásvány, amelyet számos helyen megtalálhatunk a világon. A legnagyobb jáde kitermelő országok közé tartoznak Kína, Myanmar, Kanada, Új-Zéland, Oroszország, Guatemala, Kazahsztán és Amerikai Egyesült Államok. A jáde ásvány különböző formában, színben és minőségben fordulhat elő, és sokféle célra használják, például ékszerkészítésre, díszítésre, szobrászatra, dekorációra és terápiás célokra is.

 

Babaváró fehér jáde ásvány karkötő